Kuřecí nudličky zapečené v lilku

19. března 2014 v 16:32 | D. |  Maso

Mnohokrát se setkávám s lidmi, kteří by rádi lilek vyzkoušeli a neví jak ho upravit - tady je můj návrh. Bohužel jsem při focení zrovna doma neměla parmazán, ale eidam také udělal dobrou službu. Tak Vám přeji dobrou chuť :)


Potřebujete: středně velký lilek, 3 stroužky česneku, 300 g kuřecích prsních řízků, 2 rajčata, citrón, balsamico ocet, olej, sýr (nejlépe parmezán), smetana, pepř, sůl

Více v celém článku :)


Postup:

1) Kuřecí maso nakrájejte na malé nudličky, osolte, opepřete a trošku pokapejte olejem. Poté nechejte chvíli odležet.
2) Mezitím rozkrojte lilek na půl a vydlabejte vnitřní část lilku (vytvořte z něj mističku) - vydlabanou dužinu nevyhazujte. Položte lilek rozkrojenou částí na papírový ubrousek a nechejte chvíli okapat.
3) Nyní nadrobno nakrájejte dužinu lilku, rajčata a česnek. Česnek spolu s masem orestujte na pánvi a pak přidejte zeleninu.
4) Až bude maso hotové a zelenina změkne, nasypejte směs do lilkových "mističek," zalejte smetanou, balsamicem, citrónovou šťávou.
5) Nakonec vložte do trouby a pečte asi 40 - 45 min při 180 stupních.


Tip: Než budete lilek podávat, nastrouhejte na něj pár hoblinek parmazánu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama